Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru ~ Recenze+Online

26. července 2011 v 22:41 | Neri-sama ^^ |  Anime Recenze
Originální název (Japanese): Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru, Uraboku (裏切りは僕の名前を知っている)
Anglický název: Betrayal Knows My Name
Oficiální stránky: http://www.uraboku.jp/
Datum vydání: 11. dubna 2010 - 19. září 2010
Producenti: J. C. Staff
Žánry: dobrodružství, drama, fantasy, shoujo, super síla, shounen ai
Věkové omezení: 17+ (násilí)
Počet epizod: 24x23min.
Stav: dokončeno
Předloha: manga (stále vychází)

"Jen já znám tvou bolest... Tvou nejistotu... Tvou osamělost... Kéž bychom spolu mohli být navždycky. Řeknu to tolikrát, kolikrát budeš chtít. Nezradím tě."
Yuki Sakurai žil odmalička v sirotčinci Asahi, s pocitem, že je nechtěný a nepotřebný. I navzdory tomu je ke všem laskavý, milý a velmi přátelský. Navíc dokáže vycítit pocity lidí, když se jich dotkne. Díky své až příliš velké laskavosti a neschopnosti kontrolovat svou sílu je tu i několik lidí, kteří ho moc v lásce nemají. Kanata byl vždy na jeho straně, již odmala s ním vyrůstal v sirotčinci a jeden druhému byli jako bratr. Avšak nyní je Yuki na střední škole, Kanata na univerzitě, takže se už moc nevídají. Aby toho nebylo málo, začnou na Yukiho z ničeho nic útočit jakési bestie - Duras. Tu ho zachrání záhadný a krásný muž, který mu připadá hrozně povědomý. Nesetkali se už někdy? A pak se zde ještě objeví muž, který tvrdí, že je Yukiho bratr. Jak Yuki zareaguje, když zjistí, že má konečně někoho, kdo o něj stojí? Nebo je to jenom zástěrka?

Tohle anime nemá chybu (no možná nějakou jo, ale ti kluci jí zakrývají xD)! Já se prostě nechápu, vždy mě odradil 1. díl, ale teď jsem se překonala a koukla i na pár dalších a teda! Ještěže jsem tak udělala, protože to stálo za to! Fakt dokonalé anime! :3 Krásné animace, skvělé postavy, které si nejde nezamilovat - a to i ženské postavy zde patří k mým oblíbeným a to se většinou nestává. Děj anime byl pěkně udělaný, akorát škoda, že to končí tak trošku.. divně. Řenku, že na jednu stranu jsem s takovým koncem spokojená, a na druhou nejsem. Čekala jsem hold něco víc no :D. Nebo jsem spíš čekala, že se to nějak úplně vyřeší :/ Ale nevadí, kéž by jen byla 2. řada :) Stála by za to!

Z prvních 12 dílů jsem byla upřímně nadšená. Děj byl zajímavý, díly rychle ubíhaly a bishounenů bylo tolik, že si dle chuti může vybrat snad každá z nás. Ale posledních asi 6 dílů mě hodně zklamalo. Nic se pořádně nestalo, Yuki se nic nenaučil, nevyřešilo se prakticky nic a nejvíc mě štve, že jsme toho moc nezjistili ani o jejich minulých životěch -.- Musím uznat, že chlapci tam jsou pěkní, to fakt jo :D Ale i tak, jsem očekávala něco víc. Je škoda, že ten konec tak domrvili.

MyAnimeList
průměrné hodnocení 7.50
(k 20. 6. 2014; ohodnotilo 14 945+ uživatelů)
Neri 8/10
Violet 7/10

ČSFD
průměrné hodnocení: 67%
(k 20. 6. 2014; ohodnotilo 72+ uživatelů)
Neri:
Violet:

> nenašla jsem <


zdroje informací: http://myanimelist.net/
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Miku a Asa Miku a Asa | Web | 27. července 2011 v 12:25 | Reagovat

Vyzerá to zaujímavo :-)

2 Black* Fullbuster Black* Fullbuster | E-mail | Web | 28. července 2011 v 18:16 | Reagovat

tohle anime je úžasný...
a hlavně Luka (Zess) *-*
toho upe žeru *slint*

3 Shuichi Shuichi | 12. září 2011 v 10:58 | Reagovat

Tohle anime opravdu stojí za to ikdyž já hledala  shounen ai a tam toho moc neni ale pořád je to dokonalý anime. Fakt sem u spousty dílů brečela. A Luka? no co dodat chci ho domů xD :-)  :-P

4 Zarame Zarame | 27. prosince 2011 v 0:21 | Reagovat

Ten konec mě sklamal, čekala jsem něco jako - Luka se na konci dotkne Yukiho, ale potom se při té síle božího světla rozpadne na prach (nebo tak něco), ale tenhle konec byl taky dobrej. Druhá řada by mohla být, ale myslím, že by v ní už Reiga nefiguroval jako "padouch". Já tohle anime prostě miluju! Hlavně díl 7 - jak se v sídle soumraku potkají s doktorem a 18 - jak se Luka setká s Elegi (nevím jak se to píše). No určitě bych to anime všem doporučila, ale musíte mít trpělivost s hledáním českých titulek.

5 Neri Dupre Cavallone ^^ Neri Dupre Cavallone ^^ | E-mail | Web | 27. prosince 2011 v 2:17 | Reagovat

[4]: Trpělivost ani mít nemusí, je to kompletně přeloženo na AnimeTýmu :))

6 Anet Anet | 30. prosince 2011 v 21:00 | Reagovat

Nádherný anime :-D , ale ten otevřený konec mě mrzí :-( , ale nejlepší je Luka.

7 Ayiki Ayiki | 1. ledna 2012 v 19:18 | Reagovat

Nejlepší anime !! :-D

8 sirion sirion | 30. ledna 2012 v 12:27 | Reagovat

sympatyčtejsi je ten doktor tam :-P  :-D

9 Ai Ai | 23. listopadu 2012 v 20:36 | Reagovat

To je jedno z nejúžasnějších anime které jsem viděla. Je pravda, že jsem občas na Yukiho trochu žárlila kvůli Lukovi, ale Takshiro je taky dost pěkný. Já mám také pocit, že by mohla být další řada. Yuki si přece musí vzpomenout na svůj minulí život. A toho doktora bych se asi trochu bála, zvlášť kdybych ho poprví viděla, tak jak vipadal v tom 7. díle. Já jsem se taky jednou rozbrečela, bylo to jak se Yuki dozvěděl, že Kanata jeho nejlepší kamarád je jeho nepřítel. A smála jsem se taky dost často. Jednou jsem spadla ze židle, to bylo v 5.díle, jak se Hotsuma rozlobil na Yukiho, že se směje, když na něj křičí. Jinak je to skvělé anime a každému bych ho doporučovala vidět. Předem upozorňuji, že to je občas velmi dojemné. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama